Waarom een beukenhaag kopen?

Met een beukenhaag creëert u een prachtige erfafscheiding die veel persoonlijke rust en vrijheid biedt. Wat een beukenhaag tot een populaire en veel gebruikte haagplant maakt zijn o.a. dat een beukenhaag een natuurlijke rustgevende achtergrond vormt in uw tuin, milieuvriendelijk is, goedkoop, vogels schuilen en nestelen graag in een beukenhaag en de beukenhaag wordt in de loop der jaren alleen maar karaktervoller en mooier. In de winter blijven de dorre bladeren aan de beukenhaag zitten tot in het voorjaar. De beuk is een zon en halfschaduw plant. U zult veel pezier van u beukenhaag hebben!

Verschil tussen beukenhaag en haagbeuken.

De gewone beuk (Fagus Sylvatica) is blad behoudend in winter, hij laat zijn bladeren pas vallen in het voorjaar bij het komen van nieuw blad. Verkleurt mooi van geel naar roodbruin in het najaar. De haagbeuk (Carpinus Betulus) wordt in het najaar geel en laat bij de eerste vorst al zijn bladeren vallen en is dus ook nagenoeg zonder blad in de winter. Wordt enkele weken vroeger groen dan beukenhaag. Voor variatie in kleur is de rode beuk, Fagus sylvatica atropunicea, uitermate geschikt. De rode beukenhaag geeft een luxueuze uitstraling aan u tuin.

Kwaliteit van de beukenhaag.

Wij verkopen top kwaliteit beukenhaag. Alle planten zijn minimaal 1 keer verplant waardoor een mooie wortelpruik ontstaat. De beukenhaag is op voldoende afstand geteeld om een goede vertakking te krijgen. Vaak worden goedkope planten aangeboden die aan de onderzijde niet mooi zijn vertakt. Wij leveren u uitsluitend goed vertakte planten. 

Hoeveel beukenhaag planten heb ik nodig?

60-100 cm ca. 6 st. per strekkende m. 100-150 cm ca. 5 st. per strekkende m.150-250 cm. en hoger ca. 3-4 st. per strekkende m. Afhankelijk van hoe dicht u de haag in het begin stadium wilt hebben.

Wanneer moet ik beukenhaag planten?

Beukenhaag met 'kale' wortel, dus zonder pot, kunt u planten tussen half oktober en eind april (uitgezonderd met vorst). 

Beukenhaag snoeien.

Alle beukenhagen dienen 1 tot 2 maal per jaar gesnoeid te worden om zo een mooie strakke haag te krijgen. 

Beukenhaag afhalen of bezorgen?

Onze prijzen zijn af kwekerij. Het voordeligste is dat u de beukenhaag bij ons ophaalt. Mocht u de planten bezorgd willen hebben, informeer naar onze aantrekkelijke tarieven.

KvK: 20021651

© 2017 Boomkwekerijen P. de Labie & Zonen