Taxus baccata - Venijnboom

Aantal1 - 910 - 99100 - 1000
5 jr 20/40 cm € 3,00€ 2,00€ 1,75
5 jr 30/50 cm € 4,50€ 3,25€ 2,75

 Prijzen zijn excl. 9% btw

Taxus prijzen

Informatie over de Taxus.

Taxus baccata ofwel Venijnboom is een conifeer uit de taxusfamilie met de latijnse naam Taxaceae. Kortweg wordt de plant vaak 'taxus' genoemd en komt van nature voor in Europa, het zuidwesten van Azië en het noorden van Afrika. Taxus heeft een roodachtige schors en lancetvormige, platte, donkergroene, lange naalden. Het zijn langzaam groeiende struiken die zeer lang kunnen leven.

Het is een van de meest populaire planten die het gehele jaar groen blijft. In het voorjaar bloeit de taxus baccata. De mannelijke bloemen van de taxus bestaan alleen uit een groepje meeldraden; tijdens de bloei vallen zij duidelijk op door hun gele kleur. Na bestuiving ontwikkeld zich uit de vrouwelijke bloemen een rode bes, die gegeten wordt door de lijster en andere vogels.

Hoeveel Taxus planten heb ik nodig?

15-40 cm ca. 5 st. per strekkende m. 40-80 cm ca. 4 st. per strekkende m., afhankelijk van hoe dicht u de taxushaag in het begin stadium wilt hebben.

Wanneer Taxus planten?

Het is zeer eenvoudig om de taxus te planten. Van eind september tot begin mei, kunt het beste de taxus planten. Op schaduwrijke plaatsen kan de taxus ook worden geplant aangezien hij niet veel licht nodig heeft. Als u vrij laat plant moet u in het begin de taxus water geven bij droogte.

Onderhoud van de Taxus.

De taxus snoeien kunt u het gehele jaar uitgezonderd met strenge vorst. U kunt dit het beste 2 maal per jaar doen, half mei en begin juli de tweede keer. Met coniferenmest kunt u bemesten.

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan en ontvang een totaalprijs eventueel inclusief bezorgkosten. KvK: 20021651

© 2017 Boomkwekerijen P. de Labie & Zonen